Важливість фізичних навантажень для молоді(група 3)

Чому важлива навіть мінімальна фізична активність?
Згідно рекомендацій ВООЗ, дорослим людям в тиждень необхідно не менше 150 хвилин фізичних навантажень помірної інтенсивності або 75 хвилин активних занять спортом.

На цей рахунок є відмінне дослідження, проведене в Тайвані, яке змогло виявити вплив мінімальної фізичної активності на зниження смертності та збільшення тривалості життя. У дослідженні взяло участь понад 416 тис. осіб (199 265 чоловіків і 216 910 жінок). Проводилося воно з 1996 року по 2008 рік. Вчені відштовхувалися від тижневої норми тренувань (150 хв.) І на підставі кількості щотижневих вправ, зазначених в анкеті для самостійного виконання, учасники були розподілені на 5 груп, в залежності від обсягу фізичних навантажень: неактивна, низька, середня, висока і дуже висока активність.

Результати дослідження показали, що люди з низькою активністю, які займалися в середньому 95 хв на тиждень або 13 хв. в день, знизили ризик смертності від усіх хвороб на 14% і підвищили тривалість життя на 3 роки, на відміну від неактивної групи. А група, що виконувала 30-хвилинні навантаження в день, підвищила цей показник до 18%.

Прекрасна мотивація, чи не так? Але якщо і її недостатньо, то вчені рекомендують вдаватися до допомоги соціальних мереж і месенджерів. Одне з недавніх досліджень показало, що підтримка, здорова конкуренція в онлайн-групах і наростаюча через це відповідальність може допомогти дотримуватися регулярності виконання вправ. На допомогу приходять онлайн-заняття або чати з подругами / знайомими, в яких ви ділитеся результатами, фотографіями, здоровими рецептами і т.д.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

баскетбол, техніка ведення м'яча (групи 2,6,1,4,3,5)

тести.баскетбол(групи 1,2,3)

Настільний теніс, тактика гри (група 4)