Прогулянки на велосипеді (група 2)

СПОРТ
У чому користь прогулянок на велосипеді для здоров’я та фізичної форми
Ми вже не раз казали, наскільки корисними для здоров’я є фізичні навантаження. Зокрема про те, як вони впливають на мозок. Так, фізичні навантаження посилюють пульс, серце б'ється швидше, кровообіг також посилюється. Це означає, що кров до мозку приливає швидше, активніше насичує його киснем і поживними речовинами.

Пропонуємо вам розповісти про користь не звичайних тренувань, а саме їзди на велосипеді. Прогулянка на велосипеді – це чудове проведення часу, яке навіть не сприймається за тренування, адже приносить багато задоволення та позитивних емоцій. Під час їзди на велосипеді рівномірно навантажуються ноги і тулуб. Так, даремно вважати, що велосипед працює тільки для ніг: насправді, навантаження отримують і сідниці, і тулуб, який треба постійно напружувати і тримати в тонусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Тренування в повітрі: чому варто спробувати антигравіті

Будь-яка активність, як відомо, позитивно впливає на організм. Відповідно, рух на велосипеді змушує нас дихати частіше, також прискорюється пульс, тим самим постачаючи кисень до всіх органів значно швидше. Це, своєю чергою, означає, що серцево-судинна система також активізує свою діяльність, «тренується» разом з вами, стає витривалішою, міцнішою, а ви стаєте здоровіше.

Велосипедні прогулянки покращують обмін речовин, знову ж таки шляхом посилення кровообігу та виділення енергії. Так, непомітно можна спалити достатню кількість калорій, що потрібно для підтримання здорової маси тіла.

Для того, щоб кров насичувалась якісним киснем, звісно, краще здійснювати велопрогулянки у місцях, де свіже повітря, а не загазованість.

Їзда на велосипеді хоч і має свої незначні протипоказання, вона є безпечнішою, ніж, наприклад, біг. Не бажані інтенсивні навантаження на велосипеді людям з варикозним розширенням вен та захворюваннями хребта.

Користь велосипедних прогулянок

Допомагають прогулянки на велосипеді також впоратись зі стресом та поганим настроєм, адже, знову ж таки, сполуки в мозку під час навантаження починають працювати інакшим чином, прискорюють мислення, роблять людину спритнішою.

З чого почати велоспорт?

Для початку робіть невеликі велопрогулянки 2-3 разів на тиждень по 30-60 хвилин або щоденно по 10-20 хвилин. Перший час у вас може бути кріпатура. Як тільки ви відчуєте, що можете подорожувати на велосипеді більше часу – робіть це.

Поєднуйте прогулянки на велосипеді зі здоровим харчуванням та помірними силовими навантаженнями і ви відчуєте, як ваші м’язи стають більш міцними, а тіло підтягнутим.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

баскетбол, техніка ведення м'яча (групи 2,6,1,4,3,5)

тести.баскетбол(групи 1,2,3)

Настільний теніс, тактика гри (група 4)