Настільний теніс.Ракетка і способи її тримання (групи 1,6,3)

Ракетка і способи її тримання
Є два способи утримання (хваток):

європейська хватка, коли ракетка розташовується горизонтально;
азіатська, коли ракетка розташована вертикально (такий спосіб називається хватка "пером", тому що ракетка тримається пальцями точно так, як ручка з пером під час письма).

Якому ж способу віддати перевагу? Свої переваги є і в тій і в іншій хватки. Європейська зручна тим, що дозволяє грати обома сторонами ракетки. При цьому найбільший ефект досягається при виконанні ударів зліва і при грі в захисті. Позитивним є і те, що хватку не потрібно міняти.




При європейської хватці ручку ракетки охоплюють трьома пальцями, вказівний витягнуть уздовж краю ракетки, а великий розташований на другій, відкритій стороні і злегка торкається середнього. Ця хватка всього підходить для виконання різноманітних атакуючих і захисних ударів.
Є варіант європейської хватки, який полегшує виконання ударів справа. Вказівний палець, який розташований ближче до центру ракетки, допомагає кисті значно змінити кут нахилу ракетки, що впливає на характеристику удару.


Хватка, при якій спортсмен тримає на закритій стороні ракетки вказівний і середній пальці збільшує силу удару, але веде до помилок під час гри зліва, так як м'яч часто потрапляє на пальці. Таке розташування пальців також обмежує гнучкість кисті при ударах закритою ракеткою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

баскетбол, техніка ведення м'яча (групи 2,6,1,4,3,5)

тести.баскетбол(групи 1,2,3)

Настільний теніс, тактика гри (група 4)