Перейти до основного вмісту

водне поло , олімпійські види спорту (група 2,5,7)

Водне поло-командна гра. Одночасно в басейні знаходиться по сім осіб від кожної команди - шість у поле і один воротар. Гості виступають в шапочках темного кольору, господарі - в білих. При цьому голкіпери надягають червоні шапочки. Один з гравців команди є воротарем. Це єдиний гравець команди, що має право брати м'яч двома руками і бити по ньому кулаком. Воротар на відміну від інших гравців зобов'язаний постійно бути на своїй частині поля. 
Гра включає в себе 4 періоду. Довжина кожного з них - вісім хвилин. На одну атаку команді дається півхвилини. Якщо один з членів команди, яка володіє м'ячем, кидає м'яч по воротам супротивника, то відлік часу на атаку починається заново. 
У водному поло використовуються ворота прямокутної форми. Ширина їх дорівнює трьом метрам, а висота - дев'яноста сантиметрам. М'яч для водного поло, як правило, має жовтий колір. Середина ж поля у водному поло позначається спеціальною білою лінією. В 5 метрах від кордону ігрового поля розкреслювали жовта лінія. Звідти здійснюються спроби із забивання пенальті при фіксації порушення з боку команди-суперника. В 2-х метрах від воріт знаходиться червона лінія. Вона позначає зону, куди не має права запливати гравці команди, яка проводить атаку, якщо у них немає м'яча. 
Гравці можуть передавати м'яч власним партнерам або пливти з ним, штовхаючи його перед собою. Забороняється атакувати гравця, у якого немає м'яча. Крім того, правилами водного поло заборонено тримати м'яч під поверхнею води, коли гравець команди, що обороняється атакує гравця атакуючої команди, у якої знаходиться м'яч. Забороняється топити, а також тягнути й тримати суперника, який не володіє м'ячем - це визнається грубим порушенням. Здійснюючи грубе порушення, гравець видаляється за межі ігрового поля на двадцять секунд. Після закінчення цього штрафного часу гравець має право повернутися на поле. Негрубі порушення карається вільним кидком, який представляє собою кидок, який можна направити прямо в ворота тільки, якщо порушення було скоєно в межах п'ятиметрової зони перед воротами, в іншому випадку він повинен бути розіграний шляхом виконання пасу. 5-метрові штрафні кидки або вільні кидки гравці повинні проводити негайно без будь-яких продержек. Гравець, який заробив три видалення, виводиться з басейну до кінця гри. Однак такий гравець може бути замінений

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

баскетбол, техніка ведення м'яча (групи 2,6,1,4,3,5)

тести.баскетбол(групи 1,2,3)

Настільний теніс, тактика гри (група 4)