спортивна гімнастика, олімпійські види спорту (групи 7,11)

Спортивні види гімнастики.
До спортивних видів гімнастики відносяться: спортивна гімнастика, художня гімнастика, спортивна акробатика і спортивна аеробіка.
Спортивна гімнастика – олімпійський вид спорту( багатоборний вид), до якого входять:
у чоловіків - вільні вправи, вправи на коні, на кільцях, на брусах, на перекладині, опорних стрибках;

спортивна гімнатика
спортивна гімнастика

у жінок - опорні стрибки, вправи на різновисоких брусах, на гімнастичному колоді і вільні вправи.

Спортивна гімнастика
Спортивна гімнастика

Художня гімнастика – олімпійський вид спорту (суто жіночий вид).
Основними засобами її є вправи танцювального характеру, що виконуються з предметами і без предметів, які служать прекрасним засобом фізичного виховання дівчаток, дівчат і жінок. Ряд елементів цього виду спорту включено до шкільної програми з фізичної культури.

Художня гімнастика
Художня гімнастика

Спортивна акробатика включає в себе три групи вправ: акробатичні стрибки, парні (чоловіча і змішана пари) і групові вправи. До акробатичних стрибків відносять і стрибки на батуті. Широкий діапазон складності акробатичних вправ дозволяє навчати їм осіб, різних за віком, статтю та фізичної підготовленості. Для занять акробатикою досить акробатичної доріжки, гімнастичних матів.
Спортивна аеробіка - це вид спорту, в якому спортсмени виконують безперервний і високоефективний комплекс вправ, що включає поєднання складнокоординаційних ациклічних рухів, різних за складністю елементів різних структурних груп, також взаємодія між партнерами.
Включає в себе наступні види вправ: індивідуальні виступи чоловіків і жінок, змішані пари, трійки і шістки в будь-якому складі. Основу хореографії в цих вправах складають «базові» аерорбні кроки та їх з'єднання. У 1995 році Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) аеробіка була визнана офіційною дисципліною і увійшла в міжнародну федерацію гімнастики.
Спортивна аеробіка, черлідінг, роуп - скіппінг, степ – аеробіка увійшли до програми змагань збірної команди коледжу зі спортивної аеробіки.
Степ-аеробіка являє собою тренування в атлетичному стилі на спеціальних платформах висотою 10 – 30 см. Завдяки своїй доступності, емоційності та високій оздоровчій ефективності, степ – аеробіка широко використовується на заняттях з людьми різного віку та рівня фізичної підготовленості. Вправи на степ – платформі покращують діяльність серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату, сприяють розвитку важливих фізичних якостей та формуванню пропорційної будови тіла (особливо ніг та нижньої частини тулуба ).
Роуп-скіпінг являє собою комбінації різних стрибків, акробатичних і танцювальних елементів з однією або двома скакалками, які виконуються індивідуально та в групах. Роуп-скіпінг є одним із самих доступних та емоційних видів м’язової активності, який дозволяє ефективно діяти на важливіші м’язової групи, зміцнювати серцево-судинну та дихальну систему, коректувати вагу тіла, розвивати загальну та швидкісну витривалість, силові якості, спритність та координацію.
Черлідінг - це унікальний вид спорту, що поєднує в собі елементи видовищних видів спорту та шоу. Сама назва «черлідінг» походить від поєднання двох англійських слів: «cheer» (вітальне, схвальне вигук) і дієслова «to lead» (управляти) - і іменує З черлідингу проводяться красиві турніри та чемпіонати, на які команди готують програми за спеціальними напрямками. Не обходяться без черліденгу спортивні змагання, посилюючи їх видовищність. Гімнастична або акробатична підготовка, звичайно, бажана, але її відсутність не стане перешкодою на шляху величезного бажання. Для початку визначтеся з напрямком, в черлідінгу їх два - чер і данс. У чері необхідно злітати вгору, перевертатися в повітрі, будувати «піраміди» - тут без спритності, сили і акробатики не обійтися. А коли вам до душі танці, розтяжка не гірше, ніж у гімнастки, а дискотека - рідна стихія, спробуйте себе в данс. Саме черлідери-дансери запалюють на стадіонах, підтримуючи команди, прикрашаючи своєю присутністю змагання, а головне - направляючи агресію уболівальників у мирний, позитивне русло.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

баскетбол, техніка ведення м'яча (групи 2,6,1,4,3,5)

тести.баскетбол(групи 1,2,3)

Настільний теніс, тактика гри (група 4)