синхронне плавання, олімпійські види спорту (групи 6,2)

Синхронне плавання

Спочатку відоме як водний балет, синхронне плавання з'явилося в Канаді в 1920-і рр.

У 1956 р. на засіданні комісії Комітету художнього плавання ФІНА затверджені перші міжнародні правила. У них були регламентовані основні положення: з обов'язкової програми – виконання кожною учасницею класифікаційних фігур, за довільною програмою – виступ з музичним супроводом однієї спортсменки, пари та групи від 4 до 8 учасниць. Так сталося остаточне розділення художнього плавання на два види змагань: виконання фігур (але не візерунків) на воді і художнє плавання одинаків, пар і груп з музичним супроводом.

У 50-х і 60-х рр. ХХ ст. фігурне плавання демонструвалося на всіх спортивних змаганнях з плавання, у тому числі на Олімпійських іграх, і в 1984 р. було включено в програму Олімпіад як виключно жіноча дисципліна.

Синхронне плавання – це справжній театр на воді, який включає в себе елементи хореографії, гімнастики, акробатики, плавання та танців. Воно розвиває силу, витривалість, гнучкість, координацію, музикальність і виразність виконання танцю, сприяє всебічному гармонійному розвитку особистості, її самоствердженню та самореалізації.

Цей вид спорту почав розвиватися в Донецьку з 1982 р. Його родоначальниця – Белла Олександрівна Ситник, у пам'ять якої щорічно в грудні місяці проводяться обласні змагання. Федерація синхронного плавання Донецької області зареєстрована в 1998 р. шляхом повідомлення і є осередком Всеукраїнської Федерації синхронного плавання України.

Синхронне плавання в Донецькій області культивується у 2 спортивних школах: обласній комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі (директор – Кирпулянський К.Л.) і спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву з плавання та синхронного плавання (директор – Мізін В.Б.).

На даний час Федерацією вибудувана струнка система підготовки спортсменок високого рівня. За кожним етапом підготовки закріплені досвідчені тренери.

Кращі спортсменки передаються в СДЮШОР плавання та синхронного плавання, училище олімпійського резерву імені С.Бубки і школу вищої спортивної майстерності.

У складі збірної команди України донеччанки входять до вісімки найсильніших команд світу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

баскетбол, техніка ведення м'яча (групи 2,6,1,4,3,5)

тести.баскетбол(групи 1,2,3)

Настільний теніс, тактика гри (група 4)